Keila vallavalitsuse ja Laulasmaa kooli vahelise tüli alustanud vallavanema poolt määratud distsiplinaarkaristus tühistati töövaidluskomisjoni poolt, teatas Delfile kooli hoolekogu esindaja.

Tänavu 29 aprillil tegi Keila vallavanem Kalev Laast Laulasmaa kooli direktorile Reeli Simansonile hoiatuse ja pidas kinni kolme tööpäeva palga, kuna direktor käis alghariduse teemalisel koolitusel Ida-Virumaal. Valla etteheiteks oli, et direktori ei teavitanud valda Keila valla töösisekorraeeskirjade
kohaselt piisavalt oma lähetuse soovist ette. Kooli hoolekogu esitas vallale ka omapoolse seisukoha, et Laulasmaa kooli direktor ei ole Keila valla töötaja ning tema töökorraldust ei reguleeri mitte valla, vaid kooli sisemised regulatsioonid. Samuti ei olnud Keila vald direktori varasemate lähetuste korral kunagi direktorile lähetuskorraldust edastanud. Keila vald jäi aga oma seisukoha juurde ning karistas direktorit.

Töövaidluskomisjon leidis, et Keila vallal puudus õigus töötasu mittemaksmisel tugineda vallavalitsuse töösisekorraeeskirjadele, sest koolidirektori näol on tegemist töölepingu alusel töötava töötajaga, mitte aga vallavalitsuse teenistujaga, kellele eeskirjad laienevad. Isegi kui asuda seisukohale, et töösisekorra eeskirjad olid avaldajale täitmiseks kohustuslikud, siis pole tööandja neid avaldajale tutvustanud, mistõttu direktoril puudus ka kohustus neid täita. Valla esindajad ka ei varjanud ka töövaidluse arutelul, et direktorile valla sisekorra eeskirju tutvustatud ei ole. Direktor käitus valda oma lähetuse soovist teavitades aga väljakujunenud tava/praktika kohaselt.

Keila vald ei tutvustanud enne lähetuse algust direktorile lähetuse käskkirja - ärakiri edastati ainult valla raamatupidamisele ning see lisati raamatupidamise poolt lähetuse aruande juurde pärast seda, kui direktor oli aruande vormistanud, mistõttu ei olnud töötaja teadlik, et avaldajat ei ole
lubatud Ida-Virumaa koolitusele.

Keila vallavanemal oli piisavalt aega kujundada lähetuse osas oma seisukoht ning lähetusse mittelubamisest direktorit informeerida, mida aga vallavanem ei teinud. 29. aprillil tehti direktorile hoiatus. Töötasu mittemaksmisega koolituse aja eest ehk teisisõnu tööandja omaenda käitumisega andis töötajale teada, et viimane on lubatud nimetatud koolitusele.

Töövaidluskomisjon leidis ka, et Keila vald peab välja maksma direktorile saamatajäänud töötasu.