Kuigi alates 2002. aastast töötukassat juhtinud Paavel kinnitab, et tema erakondlik kuuluvus pole kunagi mõjutanud tema tööd asutuse juhina, otsustas mees siiski läbipaistvuse suurendamiseks erakondlikust kuuluvusest loobuda. "Selle ameti puhul ei ole ju erakonda kuulumine keelatud olnud ja olen kindlasti töötukassat püüdnud juhtida nii, et keegi ei arvaks, et seda oleks kuidagi erakondlikult juhitud," ütles Paavel Delfile.

"Kuna töötukassa organisatsioon on tunduvalt suurem kui varasemalt, siis ma tahaks rõhutada töötukassa sõltumatust. Samuti on nii natuke lihtsam erinevate osapooltega suhelda ning näidata töötukassa sõltumatust ning professionaalsust," selgitas Paavel oma lahkumise põhjuseid ning lisas, et samadel põhjustel on mees viimastel aastatel hoidunud ka aktiivsest poliitikast.

Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast lahkumise järel ei kavatse Paavel ka ühtegi teise erakonda astuda. "Täna ma lihtsalt tunnetan, et tegelikkuses on see parem olukord, kui ma ühtegi erakonda ei kuulu," ütles Paavel. Mehe sõnul on ta oma lahkumisavalduse sotside juhatusele juba ära saatnud.

Eile valis töötukassa nõukogu valis juhatuse esimehena jätkama Meelis Paaveli, kes on seda tööd teinud alates ameti loomisest 2002. aastal.

Töötukassa juhatuse esimees valitakse viieks aastaks ning Paavel alustab seega juba kolmandat ametiaega, mis lõpeb 2017. aastal.

Kokku laekus juhatuse esimehe konkursile kuus avaldust ning nõukogu otsustas teise vooru kutsuda kaks kandidaati.