Töörühma ülesandeks on ajutise kontrolljoone maastikul tähistamiseks vajalike ettevalmistuste tegemine, projekteerimiseks ja väljaehitamiseks vajalike kaardimaterjalide ettevalmistamine ning sellega seotud maaküsimuste lahendamine, samuti töörühma tegevuseks vajalike õigusaktide muudatusettepanekute, rajatiste tehnilise kirjelduse väljatöötamine ning muude seonduvate küsimuste lahendamine, teatas ministeerium.

Töörühmal on õigus töörühma töösse kaasata nõuandjatena teisi ametnikke, töötajaid ja eksperte.

Töörühma kuuluvad lisaks siseministeeriumi esindajatele veel riigikantselei, välisministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, keskkonnaministeeriumi, politsei- ja piirivalveameti, riigimetsa majandamise keskuse ja maa-ameti esindajad, töörühma juhib siseministeeriumi kantsler Leif Kalev.

Piiriteemade paremaks koordineerimiseks ning muutunud julgeolekuolukorrale vastavalt piirivalvepoliitika kujundamiseks muutis siseministeerium oma struktuuri.

Neljapäevasel istungil kinnitas valitsus siseministeeriumi põhimääruse muudatuse, millega jagati senine migratsiooni- ja piirivalvepoliitika osakond vastavalt tegevusvaldkondadele kaheks – kodakondsus- ja rändepoliitika osakonnaks ning piirivalvepoliitika osakonnaks. Piirivalvepoliitika osakonna juhataja ametikohale korraldab siseministeerium avaliku konkursi.