"Kogemus ütleb, et sugugi mitte kõik sellest maailmast tulevad inimesed ei löö kohe läbi, kui me paneme siin sportlased, näitlejad, lauljad, kunstnikud ühte seltskonda," rääkis Toomla Delfile. "Pelk tuntus muudes valdkondades ei ole enam väga võimas argument."

Miks siis? "Poliitika on meil juba professionaliseerunud. 20 aastat on selles mõttes oma töö ära teinud. Kõik vajab õppimist. Õppimine hakkab pihta A-st, mitte näiteks S-tähest. Katsetada võiks kõigepealt kohalikel valimistel või üldse erakonnatöö kui sellisega, seal kõigepealt õppida ja teha musta tööd," tõdes politoloog.

Samas võib Toomla hinnangul konkreetselt laulja Tõnu Trubetsky liitumises Keskerakonnaga näha erakonna soovi muuta oma palet noortele sobivamaks. "Keskerakonnal hakkas välja kujunema kuvand, et eks ta üks selline vanemaealistest ja pensionäridest toetajatega erakond ei ole," märkis ta.

Samas on tuntud noorte liitumisel erakonnaga politoloogi hinnangul ka teine külg - noored leiavad, et Keskerakond tegeleb nende jaoks oluliste asjadega. Keskerakonnaga on liitunud näiteks kergejõustiklane Ksenja Balta, laulja Mikk Saar, Vanilla Ninjas tuntuks saanud Katrin Siska.

"Tuleb arvestada, et nad on läbi mõtelnud, et see ei ole nende jaoks uisapäisa tehtud otsusega. Nende jaoks Keskerakond või vähemalt osa sellest tegeleb asjadega, mis on nende jaoks olulised," selgitas Toomla.