"Pole mõtet igatseda Pätsi põhiseaduse taastamist, aga samuti ei sobi meile praegune, vigane, vilets ja ebademokraatlik põhiseadus. Sellest on tulenenud meie praegune partokraatlik, kleptokraatlik riik mille võimumehed hoiavad kümne küünega kinni oma obstsöönsetest privileegidest," kirjutab Toomepuu Eestimaa Rahvaliidu kodulehel.

"Korralik põhiseaduse eelnõu on meil niiöelda varnast võtta, selleks on suure häälteenamusega vastuvõetud kunagine Vabadussõjalaste põhiseaduse eelnõu, mida võib ajakohastada, nagu vaja. Ainuke lootus uue põhiseaduse kehtestamiseks on uus massiline kodanike komiteede liikumine ja selle vastuvõtmine rahvahääletusega. Kuigi rahvas seda ilmselt tahaks, ei taha sellest kuuldagi meie korrumpeerunud poliitbroilerid ja partokraadid," arvab Toomepuu.

"Tsaaride poolt alustatud venestamispoliitika ei suutnud eestlust hävitada, aga Stalini genotsiidi ja venestamispoliitika ei lõppenud Nõukogude Liidu lagunemisega, sellele andis hoogu esimese Laari valitsuse seadus teha alalisteks elenikeks ja seega tulevasteks kodanikeks kõik meie kodumaad okupeerima saadetud venelased ja nende järeltulijad.

Ainult massiline rahvaliikumine suudab meie kodumaad päästa, et oleks tõeliselt tagatud eesti rahvuse ja kultuuri säilimine läbi aegade, nagu praeguse põhiseaduse preambula ainult lubab."