Politseiameti pressiesindaja teatas BNS-ile, et kella 20.15 ajal tegi 1974. aastal sündinud Holger Saue vallas Laagri alevikus Vae tänaval asuvas töökojas kinnises ruumis jootmistööd.

Mehel polnud kaitsevahendeid, ta sai mürgituse ning suri sündmuskohal.

Tallinna ja Harjumaa tööinspektsiooni juhataja Jaan Kivialli sõnul tehti keevitustöid vanast furgoonist ümber ehitatud töökojas. Ruum oli vaheseinaga jaotud kaheks.

Kaks meest, kes ühes kinnises ruumis jootsid lämmastikukeskkonnas vasktorusid, hingasid läbi vooliku välisõhku. Kolmas mees, kes oli julgestuseks välja jäetud, sisenes mingil põhjusel furgooni teise ruumi. Ta tõmbas välisukse kas kinni või koomale, ilmselt sai mees mürgituse läbi vaheseina imbunud lämmastikust, ütles Kiviall BNS-ile.

“Lämmastik on ohtlik asi, lõhnatu, värvitu ja maitsetu. Kui seda sisse hingata rohkem, kui õhus sisaldub, tekib lämbumisoht. Puhta lämmastiku sissehingamine toob kaasa surma,” ütles Kiviall.

“See oli sel firmal esimene kord sellist tehnoloogiat kasutada,” märkis Kiviall, kelle hinnangul mees ilmselt alahindas võimalikku ohtu.

Kas tööandja oli teda võimalikest ohtudest informeerinud, selgub uurimisel esmaspäevaks.