Volikogu tänase otsuse kohaselt pälvis Vitsut Tallinna vapimärgi aastatepikkuse pühendunud töö ja teenete eest Tallinna linna juhtimisel, teatas volikogu.

Ta on taasiseseisvunud Eestis pikima pideva staažiga Tallinna linnajuht, alustades linnavolikogu esimehe ametis 2005. aasta aprillis, ent tööle Tallinna linnaametis asus ta juba 30 aastat tagasi. Vitsut on kahes linnavalitsuse koosseisus olnud abilinnapea, juhtides edukalt ettevõtlusega seotud valdkondi.

Tallinna vapimärk antakse üle Tallinna päeval 15. mail Raekojas.

Seni on alates 1997. aastast omistatud vapimärk 19 teenekale tallinlasele. Selle kavalerid on muusikud Neeme Järvi ja Eri Klas, heliloojad Veljo Tormis ja Arvo Pärt, kirjanikud Jaan Kross ja Ellen Niit (Kross), maalikunstnik Olev Subbi, arhitekt Dmitri Bruns, presidendid Lennart Meri ja Arnold Rüütel, ühiskonnategelane ja kunstnik Heinz Valk, Eesti Lähimineviku Okupatsioonide Muuseumi rajaja Olga Kistler-Ritso, emeriitprofessor Mati Hint, näitleja Ita Ever, kultuuriajaloolane Jüri Kuuskemaa, poliitik ja ühiskonnategelane Edgar Savisaar, ajakirjanik Urmas Ott, Vana Baskini Teatri kunstiline juht Eino Baskin, Eesti vabadusvõitluse ajaloo, ideede ja rahvuslike põhiväärtuste propageerija Jüri Uppin.