Selle asemel tahab Riigikogu juhatus eesotsas Saviga nimetada tasu maksuvabaks kuluhüvitiseks ja tõsta selle 30 protsendini parlamendipalgast, kirjutab Postimees.

Lisatasu tõstmise vastukaaluks kaotaks juhatus saadikute praeguse 3100- või 3600kroonise sõiduraha. Parlamendispiiker Toomas Savi kinnitas eile Postimehele, et ta on vahepeal küsimust lähemalt uurinud ja targemaks saanud, mitte oma nädalavanusest arusaamast taganenud.

”See on minu vastus,” ütles ta.

“Kui kokku liita tänased esinduskulud ja transpordikulud, siis selle kuluhüvitise arusaamaga Riigikogu liige kaotab 900 kuni 1000 krooni.”

Postimehe arvutuse järgi toovad muudatused Riigikogu liikme praeguse palgataseme korral suurele osale rahvaasemikest hoopis raha juurde, sest paljud neist ei kasuta ettenähtud transpordikulude kompensatsiooni täielikult ära.

Sõiduraha asemele kavandatud kümme maksuvaba palgaprotsenti tähendaks hetkeseisuga Riigikogu lihtliikmele 2541 krooni. Saadikuile tegelikult väljamakstud sõidukulud olid aga tänavu jaanuarist augustini keskmiselt 2390 krooni ühe riigikogulase kohta kuus.