"On meeldiv, kui minu eraisikuna peetavale mõttepäevikule Facebookis pöörab tähelepanu suure ja mõjuka erakonna peasekretär Priit Toobal. Aktsepteerisin ka just sõbrakutse tema erakonnakaaslaselt, tuntud ajakirjanikult Heimar Lengilt, kellega mul on nüüd 116 ühist FB sõpra ja kes on loomulikult teretulnud osalema minu leheküljel eri teemadel toimuvates diskussioonides, nagu neis on väga aktiivselt ja vahedasõnaliselt kaasa löönud näiteks Tallinna TV peatoimetaja Mart Ummelas, paljud teised ajakirjanikud, poliitika- ja majandustegelased," kirjutas Mattson vastuseks Keskerakonna pressiteatele.

"Neil diskussioonidel pole küll seost mu igapäevatööga, mõtete vahetus sotsiaalmeedias on mu kodanikuinitsiatiiv, ja nagu ma olen ka oma leheküljel FBs selgelt märkinud, osalen sotsiaalmeedias kui eraisik. Ma tervitan alati oma seinal arvamusi, mis minu omast erinevad, ja mulle väga meeldiks, kui neis avatud ja otsekohestes aruteludes osaleks ka Priit Toobal ning palju teisi tema erakonnakaaslasi," märkis Mattson ja lisas, et saatis täna õhtul Priit Toobalile sõbrakutse.

Keskerakond esitas täna riigikontrolli kommunikatsiooniteenistuse juhataja Toomas Mattsoni suhtes kaebuse riigikontrollile, ametnikueetika nõukogule ning Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjonile (ERJK).

"Kaebuse põhjuseks on Mattsoni süstemaatiline tegevus Eesti Keskerakonna halvustamisel sotsiaalmeedias," ütles Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk.Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali allkirja kandvas kaebuses seisab, et kuigi Toomas Mattson väidab oma Facebook’i kontol, et tegutseb sotsiaalmeedias eraisikuna, siis nii see paraku ei ole.

"Näite avalikust elust võib tuua endise rahandusministri Jürgen Ligi osas, kes just ebasündsa Facebook’i postituse tõttu pidi ametist lahkuma," kirjutas Toobal kaebuses. "Sarnane olukord on ka ametnikega, kes esindavad riiki nii õhtul sapiseid internetikommentaare kirjutades kui ka puhkehetkel poevargil käies. Ametnik esindab riiki kogu aeg."

Keskerakond viitab oma kaebuses Avaliku teenistuse eetikakoodeksile,
mis sätestab, et ametnik peab oma tegevuses olema erapooletu ning
hoiduma ka näiliku olukorra loomisest, mis võib kahtluse alla seada tema
objektiivsuse.

Kaebuses palutakse hinnata Toomas Mattsoni
käitumist ning anda hinnang tema sobivusele ametniku positsioonile ning
ERJK liikme kohale.