Lumani sõnul on inimestel meelest ära läinud see, et demokraatlik riik ei toimigi kunagi kiiresti, vahendas ERR Uudised ETV hommikuprogrammis "Terevisioon" öeldut.

"Probleeme saame lahendada ainult läbi põhiseadusliku korra ja demokraatliku otsustusmehhhanismi, mistõttu mul ei ole väga suuri ootusi, et meil midagi ennekuulmatut homsest Eesti Vabariigis juhtuma hakkab," arvas ta.

Luman märkis, et meile võib üks või teine tipp-poliitik või tippettevõtja meeldida või mitte meeldida, aga see ei saa olla põhjuseks, et ühiskonnas on midagi nii viltu, nagu viidatakse ühiskonnategelaste poolt koostatud Harta 12-s.

Lumani sõnul on petitsioonile Harta 12 algselt alla kirjutanud 17 inimest ja dokument nõuab uute tegijate tulekut, kuid allakirjutanute hulgas neid pole. "Aga nendest seitsmeteistkümnest ei ole uut tegijat mitte kedagi. Näiteks proua Lauristin kõlbaks mulle emaks, ta on elupõline poliitik. Nii et me ei saa rääkida uutest tegijatest," lisas ta.

Saatekülaline selgitas, et teda ajendab täna vabariigi presidendi juurde minema hirm, et teatud grupp inimesi võib erakondade rahastamise negatiivseid külgi ära kasutada ning võib-olla koguni ühiskonda destabiliseerida.