President Ilvese sõnul on Eesti ja Horvaatia – liitlased Euroopa Liidus ja NATO-s – samameelsed riigid, kes peavad oluliseks Euroopa sisemist ühtsust ja tugevust praeguste kriiside ületamisel, Atlandi-ülese julgeolekukoostöö olulisust meie julgeoleku tagamisel, piirkondlikku konkurentsivõimet, samuti kahepoolsete majandussuhete elavdamist ning IT-valdkonna ja e-valitsemise alast partnerlust.

Horvaatia presidendi Kolinda Grabar-Kitarovići kutsel toimuva Eesti riigipea ametliku visiidi ajal kohtub president Ilves lisaks Horvaatia kolleegile ka peaminister Tihomir Oreškovići ja parlamendi spiikri, akadeemik Željko Raineriga ning esineb Zagrebi ülikoolis avaliku loenguga „Euroopa ristteel“.

Eesti delegatsioon külastab ka Rijeka Ülikooli IT- ja robootikakeskusi ning Opatija väikelinna.

Ieva Ilves, keda saadab Horvaatia riigipea abikaasa, IT- ja küberturvalisuse taustaga Jakov Kitarović, külastab Zagrebis küberkaitse tarkvara arendamisele keskendunud rahvusvahelise haardega firmat Reversing Labs.

Riigipead saatvasse ametlikku delegatsiooni kuuluvad välisminister Marina Kaljurand, siseminister Hanno Pevkur, ettevõtlusminister Liisa Oviir ja kaitseväe juhataja, kindralleitnant Riho Terras. Neil kõigil on visiidi ajal kahepoolsed kohtumised Horvaatia kolleegidega. Ametlikus delegatsioonis on ka välisministeeriumi poliitikaküsimuste asekantsler Kyllike Sillaste-Elling, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsler Viljar Lubi ning Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi andmeturbe professor Dominique Unruh ja riigikogu liige Peeter Ernits.

Eesti riigipead saatvasse äridelegatsiooni, mida juhib Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman, kuuluvad Sven Aulik (GoSwift), Robert Juodka (advokaadibüroo Varul), Roman Zahharov (Skinest Rail AS), Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS), Mailis Lintlom (Windoor AS), Janek Pohla (Tahe Outdoors), Anne Samlik (Estravel AS), Neeme Org (Aktors OÜ), Peeter Puppart (Inwise OÜ), Allan Aru (Featherie Invest OÜ), Kadri Land ja Harri Hanschmidt (AS Tallink Grupp) ning James Oates (Cicero Capital OÜ).

Horvaatia riigipea külastas Eestit 2007. ja 2011. aastal, president Ilves käis Zagrebis ametlikul visiidil ka 2009. aastal.