Kirjast lähtub, et Harju maakohtu esimees määras oma käskkirjadega nr 8-1/17 ja 8-1/3 jälitustegevuse teostamise lubade andjaks kohtunikud Orvi Tali ja Eda Muraku mõlemal juhul alates 5. jaanuarist 2009. Kaitsja esitas dokumendid seoses sellega, et vastavalt KRMS p 24 lg 4 saab jälitustoimingu loa anda kohtu esimees või tema poolt volitatud kohtunik, teatas AS Järvevana börsile.

Kuna kohtunikud Orvi Tali ja Eda Murak said vastava õiguse alles käesoleva aasta 5. jaanuaril, siis puudus neil lubade andmise õigus ajavahemikus 14. mail 2005 kuni 17. august 2006, mil nemad on väljastanud üheksa jälitustegevuse luba. Vastavalt KRMS p 111, arvukatele riigikohtu lahenditele ja Euroopa Inimõiguste kohtu poolt väljendatud seisukohtadele muudab igasugune menetlusnormide rikkumine jälitustegevuse lubade andmisel automaatselt lubamatuks jälitustegevuse käigus kogutud tõendid. Seoses sellega taotles vandeadvokaat Glikman ebaseaduslikult kogutud jaotusmaterjalide eemaldamist toimikust.

AS Järvevana kinnitab, et sõltumata kohtu seisukohast nende tõendite kasutamise või mittekasutamise suhtes ning sõltumata kohtuotsuse tulemusest, kavatseb AS Järvevana kaitsta oma õigusi antud juhtumi raames kõigis kohtuinstantsides, kuhu Euroopa Liidu liikmesriigi kodanik või registreeritud äriühing on õigustatud pöörduma.

Ühtlasi avaldab AS Järvevana lootust, et protsessi käigus ja tagantjärele ei ilmu välja seoses jälitustegevuse lubade andmisega mingeid uusi dokumente. AS Järvevana kinnitab veelkordselt, et olles tutvunud kõigi seaduslikult ja ebaseaduslikult kogutud materjalidega, oleme veendunud, et kõik
meile teadaolevad maadevahetustehingud on sooritatud seaduslikult.