"Kui ma loen erakonna põhikirja, millele tuginesid otsuse autorid, siis ma ei näe võimalust, et juhatus võiks tagasi kutsuda erakonna peasekretäri," ütles Toom ERR-i portaalile.

Toomi sõnul näeb põhikiri ette, et peasekretär kinnitatakse ametisse juhatuse poolt ja erakonna esimehe ettepanekul. "Lasta teda lahti juhatusel pädevust ei ole. Ja meil ei ole olemas sellist looma olemas põhikirjas nagu peasekretäri kohusetäitja. Kui ma loen põhikirja, siis ma väidan, et eilne otsus on põhikirjaga vastuolus," sõnas Toom.

Praegustele tülidele erakonnas näeb Toom pigem ohte kui lahendusi. "Kui see seltskond selles vaimus jätkab, siis erakond läheb lõhki ja pole enam mille pärast sõdida, pole erakonda olemas," leidis ta.

"Olukorras, kus me lepime kokku, et meil kahe kuu pärast toimub kongress, ei ole mitte mingisugust vajadust jõuga hakata võtma maha peasekretäri. Kui me anname oma poliitilistele rivaalidele sada kriitikavaba päeva, siis oma erakonna liikmete suhtes võiks ikka olla sõbralikum," ütles ta veel.