Pentus-Rosimannuse sõnul oli Rita Annus hea kantsler, kuid juba pikka aega samal alal töötanud. "Ei saa pahaks panna, et inimene, kes on töötanud ühes valdkonnas alates 1996. aastast on ühel hetkel valmis võtma vastu väljakutseid hoopis väljastpoolt," ütles minister Delfile.

Annus ütles aga, et ei ole uut ametikohta veel otsima asunud. "Olen 20. juunini seotud töökohustustega ministeeriumis ning valmis vastu võtma uusi väljakutseid," sõnas Annus.

"Ministeeriumi kantsler nimetatakse ametisse viieks aastaks ja tähtaja
saabumine on teada seega ka juba sama kaua," rääkis hetkel veel kantsleriametit pidav Annus.

Pentus-Rosimannus ütles veel, et Annuse töö jätkajat otsides on tema jaoks oluline, et uus kantsler tunneks hästi keskkonnaministeeriumi laia valitsemisala ning oleks ekspert looduskaitse valdkonnas. "Oluline on veel, et uus kantsler oleks tugev juht, kelle juhtimisstiil on tasakaalukas ja lahenduste otsimisele orienteeritud," sõnas minister.

Minister tegi ettepaneku 21. juunist kantsleri ametikohale asumiseks praegusele ministeeriumi looduskaitseüksuse asekantslerile, Andres Talijärvele. "Ta on selle ettepaneku vastu võtnud ja juuni teisel nädalal lähen vastava eelnõuga ka valitsusse," kinnitas minister uue kantserikandidaadi olemasolu.