Toolse kodutute lemmikloomade varjupaiga asutasid aastaid tagasi pensionäripaar Malve ja Olavi Tooming, kes võtsid suuremast külast isatallu kolides asula hüljatud kassid endaga kaasa.

„Aastatega paisus projekt oodatust suuremaks ja lähedal asuvast suvitusrajoonist tuli sügiseti hüljatud kasse kokku enam kui oleks oodanud. Viimaks hakkas tegijatel varjupaiga ülevalpidamiseks enda rahadest lihtsalt nappima,“ selgitas olukorda üks Help.ee asutajatest Kaupo Kalda. „Abi saamiseks pöördusid nad meie poole, et aitaksime projekti turundada ja leida inimesi, kes oleksid nõus rahaliselt või muude vahenditega aitama. Vastasel korral oleks Toomingud olnud sunnitud sügisest varjupaiga uksed ilmselt kinni panema.“

Cherry.ee tegevjuhi Priit Tompi sõnul on Cherry.ee jaoks heategevuslikel eesmärkidel raha kogumine muutumas traditsiooniks. „Oleme varem raha kogunud näiteks Jaapani maavärinaohvrite ning Eesti Vähiliidu toetuseks,“ märkis Tomp. „Antud projekti juures tuleb tänada mõistagi Cherry kasutajaid, kelle seas leidub palju loomadest hoolivaid inimesi ja kes olid nõus sellesse ka rahaliselt panustama.“

Help.ee ja Cherry.ee-ga koostöös annetati varjupaiga tarbeks mais ja juunis kokku 2400 eurot, mille eest muretsetakse kassitoitu ning makstakse arsti- ja steriliseerimiskulud.

Help.ee lehel annetuste kogumine jätkub – koguneva summa eest loodetakse loomadele paremate elutingimuste loomiseks muretseda talvine soojak. Lisaks rahale on oodatud ka muud sorti annetused – tekid, kassitoit, kassiliiv, mänguasjad jm.