Praegu kehtib Haapsalus alkoholiga kauplemise piirang kella üheksast õhtul kella seitsmeni hommikul, kirjutab Lääne Elu.

„Mina olen varahommikul poes käinud ja näinud, kuidas inimesed lähevad töölemineku asemel poest alkoholi ostma,” seletas prefekt Margus Sirts. „Kui neil ei ole hommikul võimalust pudelit osta, siis ei minda naljalt ka keset päeva töö juurest seda ostma.”

Sirtsu sõnul võiks alkoholimüügi piiramine ka ära hoida uute joodikute tekkimise. „Alkohol pole kellelegi midagi head toonud,” tõdes Sirts. Kes leiab, et peab hommikul tingimata pead õllega parandama, võiks tema meelest selle asemel hoopis arsti juurde minna.

Kastani ja Metsa kaupluse omanik Toivo Aardemaa peab ettepanekut täiesti tobedaks. Tema peab nii linnakodaniku kui ka ettevõtja seisukohalt tähtsamaks, et lahjat alkoholi saaks poest osta kuni kella 23ni.

Pärnu linnavalitsuse avalikkussuhete nõunik Romek Kosenkranius ütles, et alkoholimüügi varasem lõpetamine on kõne all olnud, ent jäi kinnitamata selle pärast, et inimesed ei ole selleks veel valmis.

Pärnus on septembri algusest mai lõpuni alkoholimüük keelatud kell 23–07. Juunist augusti lõpuni on müügipiirang kl 24–06.