“Eesti teadlastelt oodatakse teadussaavutusi ja läbimurret maailmas. Rakendusliku läbimurde saavutamise eelduseks on teaduslik-tehniline baas ja puhta ruumiga labor, mis vastab ravimitootmise tingimustele,” ütles Biolaborite OÜ nõukogu liige ja MTÜ Rakuravi asutaja, rakubioloog PhD Toomas Neuman.

Tüvirakkude tootmiseks kliiniliste rakenduste tarbeks on vajalik GMP (rahvusvaheliste heade tootmistavade) standarditele vastav puhas ruum. Puhtaks ruumiks nimetatakse laborit, kus spetsiaalse jälgimis- ja mõjutamissüsteemiga tagatakse vajalike näitajatega aseptiline keskkond.

Rakuravi kliinilised rakendused põhinevad nii maailmas juba olemasolevatel teadusideedel ja rakendustel kui ka Eesti teadlaste originaalsetel ideedel.

Rakuravi klaster loodi 2011. a, klastri liikmesorganisatsioonid on Tartu Ülikool, Tartu Ülikooli Kliinikum, Tallinna Tehnikaülikool, Ortopeedia Arstid, Taastava Kirurgia Kliinik, Medco Partners, Protobios, Cellin Technologies, Kevelt, Biolaborid, LabAs, E-Geen ja Vähitehnoloogia Arenduskeskus.