"Igaüks, kes kandideerib riigikokku ja on nimekirjas, peab selle võimalusega olema arvestanud," sõnas Ott.

"Riigikogu juhatus otsustas, et seoses riigikogu liikme Priit Toobali tagasiastumisega asub alates 19. novembrist riigikogu liikmeks asendusliige Anneli Ott," vahendas riigikogu pressiteenistus. Riigikogu juhatuse otsusega kinnitati Anneli Ott Eesti Keskerakonna fraktsiooni liikmeks ja tema asumine põhiseaduskomisjoni liikmeks.

Uurides, mida arvab Anneli Ott Priit Toobali otsusest riigikogust lahkuda enne riigikohtu otsuse teatamist ning Lauri Leesi otsusest riigikogu liikmeks edasi jääda, vastas Ott, et tegemist on nende isiklike otsustega ning ta ei pea vajalikuks neile hinnanguid anda.

Anneli Ott on Võru ekslinnapea, praegune Võrumaa Partnerluskogu tegevjuht ning Keskerakonna piirkonnajuht. Ott on olnud kunagi Rahvaliidu esindaja ning 2009. aastal osutus ta Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas valituks Võru linnavolikogusse.

2009. aasta sügisel valiti Anneli Ott (toona nimega Viitkin) Võru linnapeaks, seda ametit aga jätkus vaid kuni umbusaldamiseni 2010. aasta kevadel, vahendas Lõunaleht. 2011. aasta aprillis liitus ta Keskerakonnaga, vahetult pärast seda sai temast Tallinna Nõmme linnaosa vanema asetäitja. Sellest ametist lahkus ta aga juba mullu detsembris ning asus taas tööle MTÜ Võrumaa Partnerluskogu tegevjuhina.