Nimelt soovis Delfi Toobalilt kui erakonna peasekretärilt teada seda, kuivõrd peab erakond oma liidri käitumist õigustatuks ning kas Savisaar oleks võinud kõne all oleva olukorra kuidagi teisiti lahendada.

Toobal vastas Delfile vaid järgmist: "Loodan, et edaspidi ei pea fotograafid öötööd tegema, sest ma olen täiesti kindel, et nii Savisaar kui ka teised poliitikud on nõus laskma end pildistada ka päise päeva ajal."

Savisaar kähmles reporteriga

Eile eetris olnud TV3 saade "Omakohus" paljastas video, kus 14. augustil veidi enne südaööd märkas TV3 reporter ja Delfi fotograaf Veiko Vares, kuidas Tallinna linnapea võttis vanalinnas peale tütarlapse ning asus seda pildistama.

Seda tähele pannud linnapea peatas auto, parkis keelusildi alla, väljus autost, siirdus fotograafi juurde ning lõi ta kaamerat, ähvardades, et nii see asi ei lõpe ja lahkus.

Edgar nägi reporteri sõnul välja nagu maffiaboss ja oli olukorrast tõiselt häiritud, kuid läks autosse ja sõitis minema.

Veidi aja pärast tuli ta aga tiiruga tagasi ning tüdrukut autos enam ei ole. Mees parkis taas keelusildi alla ning läheneb Varesele, jättes mulje, et tahab asja pehmendada ja lepitust leida.

Savisaar pakkus seejärel Varesele võimalust, et ta võib teda aidata. Pakkumine jäi aga õhku ning Savisaar püüdis seejärel hoopis kavalusega Varese käest fotokat kätte saada, ettekäändega, et ta tahaks ise ka fotograafi pildistada.

Kui TV3 reporter temalt eile eelmisel nädalal aset leidnud öise intsidenti kohta uuris, avaldas Edgar Savisaar oma blogis postituse, kus naeruvääristas fotograafi, naljatles tema perekonnanime üle ja väitis, et soovis teda hoopis aidata.

"Tegin traditsioonilise tiiru ümber Venuse klubi, kui minu ees pistis jooksma üks väike poiss, fotoaparaat käes. Ta ei olnud üksi. Seal oli veel kümmekond samasugust poissi ja mulle jäi mulje, et väiksemale tehakse liiga. Pidasin auto kinni ja läksin talle appi, patsutasin teda mitu korda õlale ja julgustasin, et ta ei kardaks," kirjeldas Savisaar.