Mis selle otsuse põhjustas?

Telefonis on pikk vaikus.

See on selline pikem jutt, mul ei ole ühte selget põhjust, vaid paljude väiksemate põhjuste koosmõju.

See oli ikka kaalutletud otsus?

Jah, see ei tulnud üleöö.

Kas teie rohelistest lahkumise põhjuseks oli pettumus?

Klassikaline roheline liikumine on mõnevõrra erinev Eestimaa Rohelistest. Mulle oleks meeldinud tõeline roheline liikumine. Eesti versioonis ma veidikene pettusin, aga siin ka ei olnud ühte suurt põhjust, vaid paljude väikeste asjade koostoime.

Inimesi hämmastas teie otsus Keskerakonnaga liituda.

Ma ei saa tegelikult sellest hämmastusest aru. Mis selles siis hämmastavat on?

On inimesi, kelle silmis Keskerakonnal ei ole just kõige parem maine.

Jah, ma olen loomulikult sellest teadlik ja olen isegi lugenud Keskerakonna vastaseid kommentaare Delfist. See ongi üks põhjus, mis kallutas mind sinna astuma, et alati on Keskerakonna vastased kommentaarid olnud 90 protsenti põhjendamatud ning tulevad äärmiselt ebasümpaatsete inimeste suust.

On teil plaanis ka Keskerakonnaga koos tulevikus kandideerida ?

Ma isegi pole jõudnud sellele mõelda, aga äkki on jah. Täpselt pole veel läbi mõeldud.

Millega te plaanite erakonnas tegeleda?

Kohe ei oska vastata sellele küsimusele, mul on küll mingid plaanid ja mõtted, aga pole veel sobiv aeg nende välja ütlemiseks.

Kes teid erakonda kutsus?

Ma ise läksin, keegi ei kutsunud.

Mulle näib, et Eestis ei saa enamik inimesi aru, mida tähendab vasak- ja parempoolsus. Minu arvates vastab tõele see, et Keskerakond on tsentrist vasakul.

Kas sotsiaaldemokraadid tunduvad teie jaoks siis liiga pehmed?

Mul pole kunagi hetkekski pähe tulnud mõtet, et sotsidega tegemist teha. Sotsid pole ka eriti vasakpoolsed. Mul pole nende kohta mingit arvamust, ei positiivset ega negatiivset.

Milline on teie suhtumine Keskerakonna liidrisse Edgar Savisaarde?

Suhtumine on hea. Minu arvates ta on hea poliitik ja üks nendest, tänu kellele Eesti sõltumatuks sai, Boriss Jeltsini kõrval, kes on peamine Eesti iseseisvuse läbiviijaid.

Te ei karda, et Keskerakond on Venemaaga liiga lähedastest suhetes?

Mina pole Eesti-Vene suhetega isiklikult tegelenud, aga see torkab küll väga palju silma, et hea läbisaamine Venemaaga on kõigile eestlastele eluliselt äärmiselt vajalik, sellest sõltub meie ellujäämine. Mida paremates suhetes Eesti Venemaaga on, on kõigile eestlastele füüsiliselt kõige parem. Need poliitikud, kes ei taha Venemaaga hästi läbi saada, need seavad otseselt ohtu eestlaste elu, selles suhtes on hea läbisamaine Venemaaga kasulik. See ei tähenda seda, et me ei peaks oma huvide eest seisma.