"Kusjuures, pedofiilia iseenesest pole tegelikult üldse midagi hirmsat ega kriminaalset," kirjutab Sarv raamatus. See peaks olema piisav põhjus, et raamat hukka mõista ja autori suhtes valvas olla.

Põhja politseiprefektuur hakkas eelmisel nädalal uurima e-raamatuna müüdavat teost „Kuidas seksist rõõmu tunda”, mille autor ja kirjastaja on Tõnn Sarv. Politsei kinnitas, et uurib nii teose kaanefoto (mis kujutab alaealise välimusega tüdrukut seksualiseerivas võtmes) päritolu kui ka teose sisu ja analüüsib, kas selles on kuriteo koosseis.

Täna ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich, et raamatu kaanepildi osas kriminaalmenetlust ilmselt ei tule. "Tõsi, kaanepilt ja raamatu sisu ei lähe kokku ning valitud pilt noorest tüdrukust riivab arusaadavalt paljude inimeste õiglustunnet ja väärtushinnanguid. Siiski, otsest viidet kuriteole hetkel politsei hinnangul ei ole."

Mis puudutab raamatu sisu, siis selles osas on uurimisasutuste seisukoht kriminaalmentluse alustamise osas alles kujundamisel.

Raamatu levitaja, Eesti digiraamatute keskuse sisujuht Eva Kolli teatas reedel järelemõtlemise peale, et digiraamatute keskus küll ei vastuta raamatu sisu eest, kuid otsustas siiski selle e-raamatu küsitava sisu tõttu müügilt eemaldada. Tänaseks on raamat tõesti müügilt kadunud kõigist suurematest e-raamatute müügikanalitest.

Raamatus on muu hulgas peatükkide kaupa juttu sellest, mida arvab autor pedofiiliast. Näiteks seisab seal: „Kusjuures, pedofiilia iseenesest pole tegelikult üldse midagi hirmsat ega kriminaalset. Laste armastamine. Sa võid lapsi armastada, sa võid laste suhtes tunda erootilist tõmmet. Sulle võivad lapsed meeldida, sa võid vaadata laste pilte ja kõike muud. Aga kui sellega seoses midagi muud ei toimu, siis ei tee sa ju kellelegi kahju.”

Eestis on pedofiilia kõigis aspektides seadusega keelatud kuritegu.