Keskerakonna ja Reformierakonna algatatud umbusaldusavaldust toetas 38 linnavolinikku ja vastu oli viis volikogu liiget, ei hääletanud 20. Puudus Isamaaliitu kuuluv Matti Päts, erapooletuid ei olnud.

Peale Keskerakonna ja Reformierakonna saadikute toetasid Paltsu tagandamist teiste hulgas Aleksandr Beloussov Rahva Valiku fraktsioonist, Sergei Ivanov, Tatjana Vassiljeva ja Svetlana Melehhova Rahva Usaldusest ning sõltumatud saadikud Leonid Tsingisser ja Gennadi Ever.

Umbusalduse vastu hääletajaid oli vähes, kuna paljud Isamaaliidu ja Mõõdukate saadikud ei osalenud üldse hääletusel.

Tiina Mõis Reformierakonnast ei andnud oma häält Paltsu tagandamiseks.

“Lubasin töötada nii, et mu pojal Tõnis Paltsil poleks häbi kunagi selle pärast, mis ta isa on teinud. Ja ma usun, et olen töötanud just nii, et mu lastel pole häbi minu pärast”, ütles Palts enne umbusalduse avaldamist. /…/ “See on vist tavapärane töövorm siin Läänemere ääres, et kord poole aasta tagant umbusaldust avaldada.

16. sajandi lüübeki õiguses võis linnaametnik olla ametis vaid aasta. Me oleme praegu sinna tagasi jõudma. see ei ole irooniline, vaid kurb. /…/ Ma tõesti loodan, et me saame sellest üle”.

Linnavolikogu võttis neljapäeval vastu ka otsuse asendada linnavolikogu reformierakonna liige, endine linnavolikogu esimees Rein Voog Erik Salumäega.

Reformierakonda kuuluva Voogi volituste lõpetamist toetas 38 volikogu liiget ja vastu oli 19, erapooletuid oli üks.

Rein Voog teatas eelmisel nädalal, et lahkub volikogust seoses Reformierakonna kavatsusega moodustada koos Keskerakonnaga uus võimuliit.