Tõnis Paltsi postitus muutmata kujul:

Mõnede tipppoliitikute poolne ja liberalismihullude eesti rahvale sallimatuse pähe määrimine on sallimatus iseenesest. Eesti rahvas on tegelikult väga salliv rahvas. Usun, et Eestist on raske leida inimest, kes vihkab neegrit. Aga rahvas alateadlikult kardab pagulastest tekkivaid probleeme. Ja kõige lihtsam tunnus pagulast ära tunda on must naha värv. Muide Kongo pere võiks ka ise saada asjade olemusest paremini aru. Peale selle kõndis presidendi kõne väga ohtlikul piiril.

Kommenteerijad viitavad siiski, et on nähtud ka sallimatut eestlast. Näiteks tuletab üks neist Paltsile meelde tema väidet, et ta oleks isiklikult solvatud, kui kaks samasoolist saaksid Eestis abielluda.

"Just! Aga see ei tähenda, et ma ei salli inimesi, kel on vastavad kalduvused. Vastupidi nad isegi meeldivad mulle. Nii nagu mulle meeldivad ka teist usku inimesed meie maal. Aga mulle ei meeldi, kui nad tahaksid püstitada moshee Vabaduse väljakule. Jah, ma tunneksin end solvatuna," vastab Palts.

Arusaamatuks jääb, miks peaksid samasoolised paarid tahtma Vabaduse väljakule mošeed püstitada või kuidas on kahe inimese omavahel abiellumine samaväärne millegi püstitamisega Vabaduse väljakule.