Mida siis on oodata perioodil 13.juuli kuni 13.august? Ilmselt tavapärasest rohkem mööda Eestimaad ringi sõitmist, erinevate inimestega kohtumist, ürituste külastamist jne. Kindlasti leiab kajastamist mitu Järvamaad ja Viljandimaad puudutavat teemat või lausa probleemi, mõni üksiku inimese mure saab üldistavalt vastatud ning juttu tuleb ka metsast ja taastuvenergiast, Euroopa asjadest, demokraatia arengust jne. Kindlasti ei saa üle ega ümber päevakajalistest teemadest, selline see elu juba on ehk c`est la vie nagu viimastel päevadel on kombeks öelda.

Täna õhtul aga teen veel ühe paarikümnekilomeetrise jalgrattasõidu, et lisaks vaimule oleks ka füüsis paremini valmis. Kiiver pähe ja tuled põlema. Seda viimast just madala õhtupäikese ehk enda turvalisuse peale mõeldes.

PS! Hea uudis tänasest päevast on, et riigikogu majanduskomisjon korraldas kolleeg Kaja Kallase eestvõtmisel (järjekordse) parlamentaarse kuulamise veoautode täismassi piirangu üle. Maanteeamet rääkis ikka, et teed ja sillad ei pea suuremale kui 44 tonnisele raskeveokite täismassile vastu. Vedajad omakorda tõestavad, et teid lõhub eelkõige teljekoormus ning täismassi suurendamisel ja telgede lisamisel jääb teljekoormus kas samaks või isegi väheneb. Täismassi tõstmisel 52 tonnini väheneks vedude arv, tõuseks liiklusohutus ning paraneks Eesti rahvusvaheline konkurentsivõime. Edasiminekuks tuleb juba ainuüksi sedagi pidada, et maanteeamet ja vedajad majanduskomisjoni kaasabil ühe laua taga probleemi üle aru peavad. Pool aastat tagasi ei tahtnud maanteeamet vedajate tellitud uuringut (Puidutranspordi makromajanduslik uuring ) nähagi, veel vähem arutada. Jäikus aga ei ole mõistlik. Heameel on tõdeda, et majandusminister Parts on üles näidanud lahendustele suunatud suhtumist. Jään huviga ootama.

Häid suvelugemisi soovides

Tõnis Kõiv
Riigikogu liige
+372 631 6575
+372 506 5300
tonis.koiv@riigikogu.ee
www.toniskoiv.ee

Loe teisi Tõnis Kõivu postitusi siit.