Kanal 2 toimuva presidendituuri toimetaja Ivo Laev ütles ETAle, et Tombergi asemel osaleb saates Peeter Paemurru, sest Tomberg pole kampaania tegemisest huvitatud. Praegu on ta Moskvas ning enne seda oli ta Hiinas, lisas Laev.

Otsesaates kasutatakse võitja selgitamiseks telefonihääletust, samuti on kandidaatidel võimalik teenida punkte juurde lisaküsimustele vastates. Objektiivsuse tagamiseks ja arvutihelistamiste vältimiseks võtavad kõnesid vastu assistendid.

Endise Tuleviku Eesti Erakonna õigusjärglase Eesti Iseseisvuspartei presidendikandidaat Peeter Paemurru (53) on Eesti Muusikaakadeemia professor, rahvusvaheliselt tunnustatud pedagoog ja tšellist, kes lävib rohkem kui kümnes keeles. Ta on abielus ja kuue lapse isa.

Isamaaliidu kandidaat Peeter Tulviste (55) on Tartu linnavolikogu esimees. Ta on lõpetanud Moskva Riikliku Ülikooli psühholoogia erialal ning on aastast 1988 psühholoogiadoktor. Tulviste on endine Tartu Ülikooli rektor.

Eelmistes presidendituuri väitlustes on Reformierakonna kandidaat Toomas Savi seljatanud Kristliku Rahvapartei kandidaadi Aarand Roosi ning parteideväline kandidaat Matti Päts Isamaaliidust Rahvaliidu kandidaadi Arnold Rüütli.

Järgmisel esmaspäeval asuvad Kanal 2 saates väitlema Rahvaerakonna Mõõdukad presidendikandidaat Andres Tarand ja Keskerakonna esindaja Peeter Kreitzberg.

Järgnevates saadetes kohtuvad omavahel eelnevate saadete võitjad. Poolfinaalis kohtuvad omavahel Toomas Savi ja Matti Päts ning Tulviste-Paemurru ja Tarandi-Kreitzbergi kohtumise võitjad. 20. augustil toimuvasse finaali jõuavad turniiri kaks edukamat. Riigikogu hakkab presidenti valima 27. augustil.