Filmide teleõiguste hankimisel oleme kohelnud kõiki filmitootjaid võrdselt, hinnates nende

projektide sisulist kvaliteeti ja pakkudes võimalusel ka juurdepääsu oma arhiivimaterjalidele, kinnitas Delfile saadetud selgituses ERRi juhatuse liige Hanno Tomberg.

"Oleme osa projektide puhul ka oma loomingulisi töötajaid innustanud projektide elluviimisele kaasa aitama. Viimaseks näiteks oli dokumentaalfilm "Riigireetur," mida saatis edu nii kinolinal kui ka ETVekraanil. Eesti Rahvusringhääling on huvitatud koostööst erinevate filmitootjatega, olles sarnaselt Channel 4 või BBC-ga huvitatud ka tulevikus filmide tootmisest ja kaastootmisest. Koos Eesti Filmi Sihtasutuse ja Kultuurkapitaliga oleme mitu aastat korraldanud dokumentaalfilmide sarja "Eesti lood" tootmist ja madalaeelarveliste mängufilmide tootmist, mille konkurssidele oleme kutsunud osalema kõiki filmitootjaid," selgitas Tomberg. "Rahvusringhäälingut ei saa süüdistada konkureerimises riikliku filmiraha eest, sest ühegi nimetatud projekti puhul ei ole rahvusringhääling olnud raha taotlejaks."

Filmitootjate kirjas viidatud kultuuripealinnast rääkiva dokumentaalfilmi puhul on Tombergi väitel tegemist Sihtasutuselt Tallinn 2011 raha taotlenud tootmisfirma NBN, kellele rahvusringhääling on väljastanud huvikirja, väljendades oma soovi omandada valmiva filmi teleõigused.

"Eesti Rahvusringhääling kinnitab, et kirjas nimetatud rahvusringhäälingu töötajad ei ole kasutanud oma ametipositsiooni filmidele soodsamate tootmistingimuste saamiseks. Ühtlasi lisame, et kõik Eesti Filmitootjate Liidu kirjale allakirjutanud on oma filmiprojektides kasutanud rahvusringhäälingu või tema eelkäija Eesti Televisiooni loominguliste töötajate teenuseid," märkis Tomberg.