„Siin võeti aluseks seda, et Toomas Vitsut on kümme aastat juhatanud järjest volikogu. See on viimase sajandi kõige pikem volikogu juhtimine. Ta on 20 aastat olnud linna teenistuses – jälle märkimisväärne,“ selgitas Tootsen.

„Linnas on niimoodi, et kui linnaametnik on olnud linna teenistuses üle kümne aasta, siis on talle võimalik määrata lahkumishüvitis kuni kuue ametipalga ulatuses. Volikogus meil sellist asja ei ole, aga me arvasime, et Toomas kõigi oma teenete eest võiks saada kolme kuu hüvitise,“ rääkis Tootsen.

„Kui nüüd võrrelda sellega, et kui riigikogus inimene on alla aasta olnud, saab kolme kuu hüvitise, ja kui ta on üle aasta olnud, saab kuue kuu hüvitise, siis ma arvan, et sellise pikaaegse ja väga hea töö eest Toomas vääris küll seda kolme kuu hüvitist,“ võrdles Tootsen.

Linnavolikogu eilse istungi päevakorras oli riigikokku suundunud volikogu esimehele Toomas Vitsutile üle 4000 euro suuruse saamata jäänud puhkusetasu välja maksmine. 

Vahetult enne eelnõu lõpphääletust esitasid Keskerakonna fraktsiooni saadikud muudatusettepaneku, millega otsustati Vitsutile määrata ka üle 12 000 euro suurune tulemustasu.

Sotsiaaldemokraadid lahkusid protesti märgiks istungilt

Tallinna linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikmed lahkusid pärast seda otsust protesti märgiks istungilt.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Anto Liivat ütles fraktsiooni teatel, et eelnõu sisu muutvate ettepanekute esitamine vahetult enne lõpphääletamist, kuulamata ära komisjonide arvamust, on keskerakondliku teerullipoliitika tavapärane osa.

„Toomas Vitsuti fraktsioonikaaslaste poolt talle „lahkumishüvitisena“ määratud lasteaiaõpetaja kahe aastapalga suurune kingitus tehti sarnasel opositsioonisaadikuid naeruvääristaval viisil, nagu on seda Vitsuti enda juhtimisel varasemalt tehtud, kui linnaeelarve menetlemisel vahetult enne lõpphääletust tõsteti linnajuhtide palkasid ja parkimistasusid,“ sõnas Liivat.