Ratase idee kohaselt võiks Keskerakonna kandidaat eelolevatel parlamendivalimistel olla Kadri Simson. „Olen nõus seda vastutust kandma, kui erakonna juhatus ja volikogu nii peaksid otsustama," kostis selle peale Simson. 

Samas ei maksa unustada, et see idee vajab ka erakonna esimehe heakskiitu ning seni on puhkusel olev Savisaar piirdunud Facebookis mõttega, et „Mina küll usun, et Kadrist saaks parem peaminister kui Taavi Rõivasest." Lisaks teatas Savisaar, et „Igaühel on õigus valimiste eel ennast või teisi kandidaadiks seada. Mind ei üllata üldse, kui Keskerakonnast tuleb veel mõni peaministri kandidaat."

Ilmselt võib aga nii mõndagi välja lugeda Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali väitest, mille kohaselt on Keskerakonnale on olnud tavaks, et erakonna esimees on ka peaministrikandidaat.

Toobali viidatud traditsiooni murdis hiljuti aga IRL, kui sättis erakonna esimehe asemel peaministrikandidaadiks Juhan Partsi. Nimelt korraldas IRL mõne nädala eest pressikonverentsi, kus erakonna esimees Urmas Reinsalu teatas, et tegi Partsile ettepaneku peaministrikandidaadiks hakata.

Kuigi Reinsalu hinnangul on Parts inimene, kes võiks valitsust juhtida, ei tähenda see, et Parts saaks ka erakonna esimeheks. Reinsalu sõnul kavatseb ta siiski erakonna juhiks jääda.

Mis puudutab valitsuskoalitsiooni, siis ütles Reformierakonna fraktsiooni juht Kristen Michal Delfile, et Reformierakonna valimisnimekirja esinumber on tava kohaselt alati erakonna esimees.

„Kevadel uue peaministrina valitsuse moodustanud ja erakonna esimeheks valitud Taavi Rõivas on Reformierakonna peaministrikandidaat. Nimekiri tervikuna - nii ringkondades kui kohtadele 2-125 kandideerijad - selgub sisehääletusel liikmete valikuna. Erakonna üldkogu, mis nimekirjad kinnitab, toimub 10. jaanuaril 2015," lisas Michal.

Teine koalitsioonipartner SDE läheb samuti traditsioonilist teed. Peasekretär Indrek Saare sõnul on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peaministrikandidaat loomulikult erakonna esimees Sven Mikser.

Saare sõnul räägib Mikseri kasuks kahekordne kaitseministri kogemus, ning SDE populaarsuse kasv. „Ajal, kui inimesed tunnevad enim muret majandus-ja julgeolekuolukorra pärast, on Mikseri kogemused väga väärtuslikud," ütles Saar. Lisaboonusena tõi ta välja selle, et „Paide poisina teab Mikser väga hästi, kuidas elatakse väljaspool Tallinna."