Politsei palub liiklejatel varuda tavapärasest oluliselt rohkem aega ning ürituse ajal kesklinnas sõitmisest hoiduda

Delegatsioonid saabuvad neljapäeva pärastlõunal ja liiguvad lennujaamast kesklinna hotellidesse. Tippkohtumine toimub reedel, mistõttu on Tallinna kesklinnas oodata ulatuslikke liikluspiiranguid.

„Neljapäeval ja reedel liiguvad Tallinna kõik Euroopa Liidu riigipead ja delegatsioonid, mis tähendab rohkelt liiklusseisakuid ja ootamist.

Soovitame sõidukijuhtidel neljapäeva pärastlõunal ja reede õhtul Tartu maanteed mitte kasutada ning linnast väljumiseks ja linna sisse sõitmiseks kasutada Viljandi maanteed või Männiku teed,“ sõnas Põhja prefektuuri vanemkorrakaitseametnik Tõnu Janter.

Kesklinnas liiklejatel tasub varuda oluliselt rohkem aega ja võimalusel eelistada jalgsi liikumist.

„Lisaks liiklusseisakutele tasub arvestada sellega, et osade hotellide juures on parkimine piiratud. Segaduse vältimiseks paigaldame varakult hotellide ümbrusesse ajutised liikluskorraldusmärgid, mida sõidukijuhid peaksid kindlasti jälgima,“ lisas Janter.

„Eesistumise tippkohtumine on viimane raske pingutus Tallinna liikluses. Seejärel on planeeritud madalama kategooria üritused, millega kaasnevad üksikud piirangud ja lühiaegsed liiklusseisakud. Tänan kõiki liiklejaid mõistva suhtumise ja kannatlikkuse eest,“ rääkis Janter.