„Sõpruse orden pole mulle isiklikult mõeldud, vaid see on ikka tunnustus päästeametile,“ ütleb Timberg. Lisaks temale antakse orden veel 15 riigi päästeasutuste juhtidele, kes kõik Venemaad augustikuus ulatuslike metsatulekahjude kustutamisel aitasid.

Sõpruse ordenid annab president Medvedev üle kell 15 Kremlis presidendi residentsis Jekaterina saalis.

Autasudega on juba tunnustatud veel kolme päästeteenistujat. Venemaa eriolukordade ministeeriumilt said humanitaaroperatsioonidel osalemise eest medali päästeameti päästetööde planeerimise ja analüüsi talituse juhataja Tarmo Terep ning Elva päästekomando pealik Igor Galjutin.

Terep ja Galjutin toimetasid augustis Venemaale metsatulekahjude kustutamiseks neli pumpa ja 10 kilomeetrit voolikuid ning lisaks sinna juurde kuuluvad liitmikud ja muu vajaliku. Abi korraldamine läks maksma ligi 1,5 miljonit krooni, mis kaeti Välisministeeriumi eelarvest.

Venemaa eriolukordade ministeeriumi medaliga „Koostöö eest päästmise nimel“ tunnustati ka tehnilise abi toimetamist korraldanud päästeameti välissuhete büroo juhatajat Jevgeni Jutkevitšit.

Venemaa lähiajaloo ulatuslikumad maastikupõlengud tekkisid aastakümnete suurimate kuumalainete tõttu ning nõudsid üle poolesaja inimelu. Tuhanded inimesed kaotasid tulekahjudes kodu, samuti hävis kümneid tuhandeid hektareid metsa ja viljapõlde.