Oktoobris 2005 tappis Ottise suunas tulistatud kuul Tallinna kesklinnas teisel pool tänavat kõndinud 16aastase koolitüdruku Veronika Dari, kirjutab Eesti Ekspress.

Tulistamises süüdistatav ­Dmitri Štšerbakov on praegu koos kolme kaasosalisega kohtu all. Politsei ei ole leidnud kallaletungi tellijat.

Aprillis 2005 oli Ottis viinud prokuratuuri paberid Kärdla piirivalvekordoni ehitamise kohta. Keskkriminaalpolitsei esitas Ottise arvutuste põhjal kuuele Riigi Kinnisvara endisele tipptöötajale kahtlustuse ametialases lohakuses ja riigihangete nõuete rikkumises.

Tänavu suvel tellis keskkriminaalpolitsei kahju hindamiseks ekspertiisi riiklikult tunnustatud ekspertidelt Lembit Sõmerilt ja Pille Koselt, kes andsid Ottise kaebusele hävitava hinnangu, nimetades teda “ebakompetentseks” ja tema arvutusi “oskamatuks”.

Sõmeri ja Kose arvates ehitati Kärdla kordon “faktiliselt ökonoomselt”: “Hiiumaa oli ja on ehitamise mõistes kolgas — kuhu nii oskustööjõud kui ka põhilised materjalid tuleb ehitamiseks sisse vedada.”

Kuna ekspertide arvates kahju puudus, lõpetas keskkriminaalpolitsei septembris Kärdla kordoni ehitamise uurimise. Kuus meest kahtlustustest vabastanud ekspertiis läks riigile maksma ligi 75 000 krooni.