Täna õhtul algab järjekorras 15. PÖFF. Tiina Lokk rääkis ETV saates "Terevisioon", et 15 aastaga on PÖFFist kiiresti kasvanud suur festival nii Eestis kui ka väljaspool Eestit, vahendas ERRi uudisteportaal.

"Terve suur organisatsioon on kasvatatud, sest sellist festivali pole võimalik ilma korraliku meeskonnata teha. See kõik ja tohutu külastatavus, mis Eestis PÖFFi saadab, näitab midagi," selgitas ta. Samas on sel aastal taas vajadus ajutise kino järele, et saaks filmi näidata.

"Sel aastal oli märgiline tähendus see, et filmimaailm on digitaliseeritud, näiteks Põhjamaades on kõik digitaliseeritud kinod. Ka PÖFFil oli sel aastal hüppeline kasv filmide hulgas, kus on DCP-koopiad või digitaalkoopiad jms, aga 35 mm filmi, mille peale meie kinod on orienteeritud, juba praegu praktiliselt ei liigu," rääkis korraldaja.

Lokk lisas, et kui midagi ei peaks sel aastal tehnoloogiliselt toimima, saab selle lahendamine olema keeruline. "Tehnoloogiliselt on vaja järele jõuda maailmale, oleme sellest väga kõvasti maha jäänud," rõhutas ta.