“Niipalju kui olen suhelnud, siis kindlasti ei ole Fritze saatus ükskõik inimestele,” kinnitas Lokk Delfile.

“Ma arvan, et Fritze ei tähenda ainult Fritzet, vaid see on terve meeskond. Kui täna vahetatakse välja juht, siis on selge, et see lööb rivist välja terve meeskonna. Juhi väljavahetamine tähendab, et hakatakse välja vahetama programmi,” rääkis Lokk. Ta ei võta endale õigust öelda, kas see programm on hea või halb, kuid tema nägemusel on tegemist huvitava programmiga.

“Kui täna tehakse sellised suured muudatused, siis ma kahtlustan, et kultuuripealinn kas üldse toimub või toimub väga hädisel moel. Fritzet kaitstes kaitsen ma projekti tervikuna,” sõnas Lokk.

“See [Fritze välja vahetamine- toim.] on nii absurdne, et tahan loota, et Keskerakonnal ei ole sellist mõtet pähe tulnud. Ma usun tervesse mõistusesse, kui selle juhtumi puhul terve mõistus tööle ei hakka, siis ta ei hakkagi kunagi Eestis tööle,” oli Lokk veendunud, et nii suur projekt peaks olema poliitikaülene. “Kui siin ei suudeta eristada päevapoliitikat kultuurist ja inimeste tegemisest, siis on see minu jaoks suurema ja olulisema tähnedusega kui lihtsalt üks pelk kultuuripealinn 2011.”

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et Tallinn 2011 sihtasutuses võib toimuda keskerakondlik paleepööre — nimelt kavandatakse sihtasutuse nõukogu 27. jaanuari koosolekul välja vahetada viimasel ajal avalikkuse terava tähelepanu all olnud Mikko Fritze.