Stephen Fry kirjutab Eestist ülivõrdes - kõigest 1,3 miljoni elanikuga Eesti on nii maailma vabaduseindeksi kui internetivabaduse poolest esikohal. Samuti on üks Fry sõber rääkinud, et juba viie aasta eest oli Eesti internetiühendus üks maailma parimaid. Ilmselt ainult Lõuna-Koreal oli veel parem ja kiirem lairiba ühendus. Skype leiutati Eestis.

Eesti on paremuselt neljas riik, kus räägitakse inglise keelt teise keelena. "See on tulevikku suunatud, jõukas, mitmekesine, kultuuriliselt, usuliselt ja rassiliselt salliv riik, mis identifitseerib ennast Põhjamaana, mitte Balti riigina," kirjutab Fry.

Eesti peaminister Taavi Rõivas on 35-aastane, olles Euroopa noorim valitsusjuht. Sõnavabadus ja usuvabadus on Eesti põhiseaduse oluline osa. Ning nüüd, mil võimul on Reformierakond, on Eesti parlamendis piisavalt edumeelseid saadikuid, et võtta vastu seadus, mis lubab kehtestada samasoolistele partnerlussuhte.

Ent mis siis juhtus? Maailma Perede Kongress (WCF), mis on USAst alguse saanud evangelistlik rühmitus ning on teinud juba piisavalt palju Uganda hävitamiseks, lõi mesti Kremliga ning paiskas Eestissse portsu raha, mis kulus riigikogu saadikutele kümnete tuhandete ähvardava sisuga ja vihaste spämmkirjade saatmiseks. Samuti trükiti selle raha eest igasse Eesti kodusse saadetud brošüürid, mille sisuks homoseksuaalsuse kõrvutamine pedofiiliaga ning mis pajatas sellest, kuidas homoseksuaalsus on dekadentlik Lääne eluvalik ning seab ohtu kogu maailma kodanikud.

Eesti geide õiguste eest seisjad olid selle kummalise liidu suhtes üsna leebed ja mõistlikud.

"Eesti ei vaja tsiviilpartnerluse seadust, et ajada nina püsti ja öelda, vaadake, me pole enam nõuka-aegsed. Eesti vajab seda seadust, et igaühe kooselu oleks korraldatud ning et nende vähemuse staatus ei teeks neist kõrvaletõrjutuid," ütles riigikogu esimees Eiki Nestor.

Ent Maailma Perede Kongress - mis pidanuks kogunema Venemaal ning pidi oma plaane muutma üksnes "logistilisel" (mitte moraalsetel) põhjustel pärast seda, kui Venemaa vallutas Krimmi, usub, et Venemaa, äsja laetud ortodoksi innukusega, on nende jaoks just see partner, keda nad olid otsinud.

Ja vastupidi. Vassili Suure Fondi juht Konstantin Malofejev ütles, et kristlik Venemaa suudab vabastada läänemaailma uusliberalismist, antikristlikust totalitarismist. Maailma Perede Kongressi asepresident Lawrence Jacobs usub omakorda, et venelased võivad olla maailma kristlaste päästjad, nagu nad on ÜRO-s ühed perede, usu ja traditsiooniliste väärtuste kaitsjad.

Homme läheb kooseluseadus Eesti parlamendis hääletusele, kirjutab Fry. Minu arvamus on, et mida rohkem Venemaa ja Lääne evangeelsed ühendused ähvardavad ja valetavad, mida rohkem nad norivad tüli ja sahkerdavad, seda enam parlamendisaadikud, kes esindavad uhket ja sõltumatut rahvast, seda pahaks panevad.

Eesti, mis on maailma üks ilmalikum ning vähemreligioosseid riike, on tõestanud, et ta suudab olla eeskujuks kogu maialmale. Eesti on näidanud, et turuvabadus, sõnavabadus ning investeering tulevikku võib tuua märkimisvääärseid dividende, seda isegi väiksele rahvale, keda on okupoeeritud ja terroriseeritud.

Geide õigused on osa mitmekesisusest ja isikuvabadusest, mis koos rassilise, soolise, ajakirjanduse ja usuvabadusega tagavad globaalse majandusiku ja kultuurilise kaubavahetuse.

Aastal 2001 võitis Eesti Eurovisiooni lauluvõistluse lauluga "Everybody". Ja see on põhjus, miks kogu Euroopa vaatab Eesti poole lootusega, lõpetab Fry