Viljandimaal ringleva A-hepatiidi täpsemad levikuteed on terviseameti teatel selgitamisel, haigestunuid on registreeritud praeguseks kõikides vanusegruppides.

Sotsiaalminister kinnitas, et Viljandimaale on saadetud terviseameti spetsialistid, kes tegelevad nakkuskolde kindlakstegemisega. "Teatavasti kollatõbi levib inimeselt inimesele. Nakkuse võib saada piisavalt mittekuumutatud toitu süües või vähese hügieenijälgimise tagajärjel. Neid võimalikke allikaid otsitakse ja tuvastatakse praegu," sõnas Pevkur ning lisas, et esialgne vahekokkuvõte tuleb homseks ning pikem arutelu sel teemal esmaspäeval ministeeirumis.

A-viirushepatiiti haigestumine on viimastel aastatel püsinud Eestis madal tasemel, enamik haigusjuhtudest on sisse toodud teistest riikidest. 2007. aastal registreeriti kümme juhtu, 2008. aastal 13, 2009. aastal 19 ning 2010. aastal kuus juhtu.

Viimased suuremad haiguspuhangud registreeriti Eestis aastatel 1993 ja 1998, kui registreeriti vastavalt 614 ja 989 juhtu. Siis oli nakatumise allikaks saastunud joogivesi.