Kuigi ettevõttel oli olemas tegevusluba füsiaatria ja taastusraviga tegelemiseks, ei tohtinud teenusepakkuja vähivastast ravi osutada.

"Sellist ravimeetodit nagu energoinformatsiooniline ravi tõenduspõhine tervishoid ei tunne," ütles terviseameti järelevalveosakonna vaneminspektor Juta Varjas. "Samuti polnud neil onkoloogilise ravi osutamiseks vajalikku tegevusluba, nende kasutatud seade ei olnud registreeritud meditsiiniseadmena ning polnud läbinud vajalikke prekliinilisi ega kliinilisi uuringuid," märkis ta. Tõendamata võtete ja kontrollimata seadmete kasutamine võib lõppeda väga halvasti

Varjase sõnul on aga palju ka neid ettevõtteid, kes enda tegevusest inimesi ettevaatlikumalt informeerivad "Seetõttu palume inimestel meid loata tervishoiuteenuse osutamisest või kahtlastest meditsiiniseadmest koheselt teavitada. Õigeaegne sekkumine võib säästa kellegi elu."

Kuigi tänaseks on ettevõte terviseameti sekkumise tõttu niinimetatud energoinformatsiooniline ravi osutamise lõpetanud, soovitab terviseamet inimestel kahtluse tekkimisel alati kontrollida, kas teenusepakkujal on just konkreetse kasutatava teenuse osutamiseks tegevusluba olemas, kas teenust osutav inimene on kantud tervishoiutöötajate registrisse ning kas reklaamitava seadme puhul ikka on tegemist registreeritud ja kontrollitud meditsiiniseadmega.

Nii kergete kui tõsiste tervisemurede korral tuleb alati eelistada tõenduspõhist ravi. Registreerimata ehk teisisõnu kontrollimata ja hindamata meditsiiniseadme raviomadused pole leidnud tõestust, halvemal juhul võib seade olla ka tervistkahjustava toimega. Terviseprobleemide tekkimisel tuleb pöörduda oma perearsti poole.