"Gripiviirus ei ole veel ringlusesse jõudnud, kuid liigub ringi rinoviirus, mis kutsub esile nohu, köha ja muud külmetushaigustele omased sümptomid, aga ta ei ole nii tõsine kui gripp, rääkis Delfile terviseameti gripikeskuse peaspetsialist Olga Sadikova. Ta lisas, et rinoviiruse levik on väga loomulik ja iseloomustab hästi sügisest hooaega. "Eelmise nädala seisuga oli haigestunuid 1862," kinnitas ta.

Delfile on tulnud teateid ka kõhuviiruse levikust, kuid terviseameti epidemioloogilise valmisoleku büroo peaspetsialisti Kai Raska sõnul haigusepuhangut hetkel pole. "Norwalk viiruse leviku kohta pole meile teateid tulnud ning laborianalüüsid ei näita ka puhangut," kinnitas ta.

"Tähtis on see, et inimesed pöörduksid arsti poole ja annaksid proove. Nii me saaksime kinnitada, kas tegemist on viirusepuhanguga või mitte," ütles Raska. Kuna noroviirus möödub paari päevaga, siis sageli ei jõua haigestunud arsti juurde. "Kui koolis, lasteaias või töökollektiivis on suurem haigestumine, siis oleks mõistlik kohalikku tervisetalitust informeerida, et spetsialistid saaksid kohapeal uurida ning välja selgitada, millega tegu," ütles Raska.