"Entsefaliit ei olegi ravitav haigus, sellepärast on hästi oluline entsefaliidi vastu vaktsineerida, selle haiguse puhul saame leevendada ainult sümptomeid, ravi entsefaliidi puhul ei ole, ükskõik kas ta on Siberi viirus, Kaug-Ida või Lääne-Euroopa oma," ütles Saluri Delfile.

Saluri sõnul on viroloogide jaoks oluline ja huvitav, kuidas viirused levivad ja liiguvad. Aga inimese jaoks, sarnaselt gripiviirusega, pole vahet, milline alltüüp, haigestudes tunnete ennast ühtemoodi ja sümptomid on ühesugused.

"Siberi tüüp on ammu liikvel, see ei ole kosmos see ei ole uus, ta on lihtsalt Siberist siiapoole liikunud. Ma uurisin, et kas on tegu millegi erakordsega, mille peale isegi vaktsiin ei aita. Ei. Aitab küll," selgitas Saluri.

"Vaktsineerida tasuks. Praegu veel rohi kasvab, kes üldse pole vaktsineerinud, siis esimese vaktsineerimisega kaitset ei saa, mõningase kaitse saab kuu aja pärast teise vaktsiinidoosi järel ja siis hakkab kaitse uuendamine."

Saluri sõnul ei ole Soomest tulnud info küll vale, kuid arusaamatu, miks nad räägivad sellest, nagu oleks see midagi uut.

Siberi alltüüp pole tema sõnul inimesele haigustunnuste ja haiguse iseloomu poolest ohtlikum kui teised.

"Entsefaliit on ikka entsefaliit, See on nii nagu tuli seagripp ja inimesed kartsid hirmsasti. Aga entsefaliidi puhul on olemas vaktsiin ja entsefaliidivaktsiini jaoks pole oluline, kas tegu on Siberi alltüübi, Kaug-Ida või Lääne-Euroopa viirusega, töötab kõigi nende vastu," rõhutas ta.

Eestis on sel aastal registreeritud üks entsefaliidijuhtum Hiiumaal.