Esmaspäeval kirjutas Delfile lugeja, kes kurtis, et Eesti Energia alajaama signalisatsioon häirib öörahu ning ajab pikalt unnates suisa hulluks. Terviseameti keskkonnatervise osakonna peaspetsialist Margus Mihkelsoo selgitas Delfile, et signalisatsiooniseadmete müra ei ole normeeritud.

Seda seetõttu, et signalisatsiooni eesmärgiks on juhtida tähelepanu ja tagada liiklusohutus, teatada tuleohust või vargusohust. "Signalisatsiooniseadmed peaksid muidugi korras olema ja mitte tekitama valehäireid. Korrasoleku eest peaks vastutama nende seadmete omanik, vaadeldud juhul Eesti Energia," sedastas Mihkelsoo.

Signalisatsiooni töös esinevate häirete puhul soovitab Mihkelsoo pöörduda seega Eesti Energia poole, kuid öörahu rikkumise korral ka politsei ja linnavalitsuse poole.

Mihkelsoo märkis, et terviseamet saab aidata siis, kui müra saab mõõta ning hinnata tulemuste vastavust kehtestatud müra normtasemetele. Kuna signalisatsioonile müra normtasemeid kehtestatud ei ole, siis ei saa terviseamet ka lugejat tema mures aidata.