Kuna riigikohus vandeadvokaat Sven Sillari kassatsioonkaebust ei aruta, siis jõustus kohtuotsus, millega tunnistati Poljakovi väljaandmine Ukrainale õiguspäraseks, vahendas ERRi uudisteportaal.

"On äärmiselt kahetsusväärne, et riigikohus ei võtnud arvesse ÜRO inimõiguste komitee 3. juuni raportit, milles tõendatakse veenvalt, et Kiievi kontrolli all olevates kinnipidamisasutustes kasutatakse füüsilist mõjutamist ja piinatakse kinnipeetavaid," ütles Sillar ERR.ee-le.

Tema sõnul on nüüd Eesti Ukraina saatkonna ülesanne leida Poljakovi väljaandmisel meetmed, millega tagatakse tema kui Eesti vabariigi kodaniku füüsiline puutumatus.

"Võimalus on kindlasti pöörduda ka Euroopa inimõiguste kohtusse, kuid teadaolevalt võtab see ka paremal juhul mitmeid kuid aega," nentis Sillar.

Eesti kodaniku väljaandmise lõpliku otsustuse teeb valitsus, kes peab korraldust andes olema veendunud, et tema välisriigile väljaandmine on õiguslikult lubatav, mis hõlmab muuhulgas veendumust selles, et puuduvad väljaandmist välistavad asjaolud. Valitsus otsustas Poljakovi kohtupidamiseks Ukrainale välja anda eelmise aasta lõpus.