"Meie õhuväelased said koostöökogemuse Poola lenduritega, õhutõrjujad Belgia õhutõrjujatega, jalaväelased Ühendkuningriigi, Läti ja Leedu üksustega õppelahingutes harjutades," ütles kindralmajor Terras. "Eelkõige aga tõestasime, et Eesti ajateenijad ja nendest koostatud üksused on võimelised tegutsema rahvusvahelisel tasemel, õlg-õla kõrval liitlastega."

Kaitseväe juhataja sõnul loodab ta neid mõne aasta pärast näha reservõppekogunemistel. "Kutsun kõiki täna rivis seisvaid kaitseväelasi, kellest mõne päeva pärast saavad reservväelased osalema õppekogunemistel ning tööandjaid toetama oma alluvate kohusetäitmist riigi ees. Usun, et üks nädal oma riigi heaks on jõukohane nii reservväelastele kui nende tööandjatele," ütles ta.

Üheteistkümnes Kevadtorm korraldati 9.-25. maini Harju- ja Lääne-Virumaal. Üle kahe nädala väldanud Kevadtormil osalesid kõik väeliigid - maa-, õhu- ja merevägi. Õppusel osales kokku ligi 5000 ajateenijat, reserv- ja kaitseväelast, kaitseliitlast ja ametnikku. Tänavune õppus oli senisest rahvusvahelisem, juba varem osalenud Läti jalaväekompanii ja Leedu luurerühma kõrval osalesid õppelahingutes Ühendkuningriigi jalaväekompanii, Belgia õhutõrje raketirühm, Poola lendurid kolme ründelennuki Su-22-ga ning episoodiliselt ka praegu Balti õhuruumi turvavad prantsuse piloodid kahe hävituslennukiga Mirage F1.

Kaitseväe sõidukid kogunesid täna hommikul Kuusalu piiril Vana-Narva maanteel, kus liiklust reguleerib sõjaväepolitsei. Pärast rivistust liiguvad üksused oma alalistesse paiknemiskohtadesse Jõhvi, Paldiskisse, Tallinnasse, Tapale ja Võrru. Kaitseväe sõidukite liikumiskiirus maanteel on kuni 70 kilomeetrit tunnis ja sõidukite pikivahed on 100 meetrit.