Paltsu poolt hääletas 38 volikogu liiget, vastu 23, üks sedel tunnistati kehtetuks. Kohal oli 62 volikogu liiget.

Linna juhib nüüd Res Publicast, Reformierakonnast ja Rahvaliidust koosnev koalitsioon.

Palts tegi ettepaneku nimetada abilinnapeadeks Kaupo Reede, Peep Aaviksoo, Tatjana Muravjova, Diana Ingerainen, Ülle Rajasalu ja Vladimir Maslov.

Linnavalitsuse sellise koosseisu poolt hääletas 36 linnavolikogu liiget.

„Täna tavakodaniku jaoks muutub see, et kõik [vana linnavalitsuse] head asjad jäävad alles ja veel paremaid asju tuleb juurde,” lausus Palts. „Näiteks senine uisapäisa raha investeerimine elamuehitusesse. Elamuprobleeme saab lahendada hoopis väiksemate rahadega. Me saadame selle raha, mis me säästame, ümber paigutada lasteringide tegevusesse.”

Uue koalitsiooni esimeseks pähkliks peab Palts linnaeelarve vastuvõtmist. „Ilmne on, et läbirääkimiste käigus ilmneb veel küsimusi. Eelarve läbiviimine — see on üks paganlikult raske töö.”

Palts lubas, et järgmisel aastal on Tartu maantee tee-ehituse projektidest esikohal. „Kui pole tehnilisi põhjused, on ta tuleval aastal valmis,” lisas ta.

Palts ei lähe oma eelkäija määratud preemiate kallale. „Ma arvan, et see poleks päris korrektne,” nentis ta. „Ega igaüks, linnapea ja abilinnapead, tegi oma tööd ju tegelikult hästi. Me tahame rõhke panna mujale. Las need hüvitused elavad oma elu.”

Koalitsioonipartneri reformierakonna suhtes Paltsul eelarvamusi pole. „Mul pole mingit alust arvata, et Reformierakond täna poleks usaldusväärne,” lisas ta. Mida rohkem liikmeid koalitsioonis on, seda demokraatlikum ja seda keerulisem, nentis Palts.

Palts lubas, et ei hakka mitte kunagi pensionäridele oma pildiga sünnipäevakaarte saatma. Mis saab vanadest Edgar Savisaare pildiga postkaartidest, ei osanud Palts öelda. „Vaatame, kas saata [pensionäridele] edasi või visata prügikasti. Ma sügavalt kaalun seda.”

Palts oli linnapea 2001. aasta juunist sama aasta detsembrini, kuuludes Isamaaliitu. Linnapeaks sai ta pärast Jüri Mõisa tagasiastumist ning pidi lahkuma Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsiooni tekkides.

1953. aastal Kuressaares sündinud Palts lõpetas toonase Tallinna Polütehnilise Instituudi 1976. aastal raadioinsenerina. Ta on tuntuks saanud ärimehena ning oli Juhan Partsi valitsuse rahandusminister tagasiastumiseni aasta tagasi, mille järel asus tööle riigikogu liikmena.