Gastoni sõnul on kurb, et  kõik taandavad manifesti homoküsimuse peale, kuid see pole kaugeltki manifesti probleem.  Homovihkajatele ütleb ta aga, et tuleks endalt küsida, kuidas toimiks Jeesus Kristus.

"Olles teoloog ja neid lugusid piiblist lugenud, usun, et tema ei oleks öelnud - minge parandage meelt ja hakake korralikeks. Ta oleks olnud nendega hinnangut  andmata. Jeesus Kristus ei olnud moraalijutlustaja, kirik on võtnud moralisti seisukoha," rääkis Gaston Delfile. 

Kirik peaks teoloogi sõnul tunnistama taassünniõpetust. "Arvan, et  kui midagi väga vihkame või eitame, siis kogeme seda omal nahal kas selles või tulevases kehastuses. Näiteks homovihkajad sünnivad ise homodena jne," usub kirikuõpetaja ametist loobunud Gaston.   

"Uuenduste alustuseks peaks kirik varadest loobuma ja inimestelt andeks paluma inimsusevastased teod nagu nagu inimeste põletamine ja muistsete pühapaikade hävitamine mõni sajand tagasi," leidis ta.

"Minu meelest on kirik täielik autoritaarne ja endassekapseldunud institutsioon, kus teisitimõtlemine ei ole aktsepteeritav. Kes oma peaga julgeb mõelda, see on kohe kas asjadest valesti aru saanud," arvas Gaston, et igasugune uuendusjutt ja algatus on ainult positiivne, kuna ka  Jeesus oli revolutsionäär, kes nõmedust nähes sekkus.

"Iga kristlane peaks käituma samamoodi. Kristuse teod ja sõnad on hoopis midagi muud, mida kirik on sellest teinud."