Mart Kuus saabus Telliskivi kanti veinibaari Shvips omaniku Priit Palgi kutsel. „Ühel päeval, teel Tartusse, müüs Mart maasikaid Kosel tee ääres. Ostsin maasikaid, mis olid väga maitsvad ja tegin siis sõbrameheliku žesti, soovitades tal Tallinnasse Shvipsi juurde müüma tulla. Tasu ta käest ei küsinud, soovisin lihtsalt piirkonda elavdada ja et ikka head maasikad ka siinsete elanikeni jõuaksid,“ kirjutas Palk Delfile.

„Oligi järgmine päev kohal ja äri läks hästi. Kuid mingil hetkel hakkasid tal ilmnema nähud, mis tekitasid kahtlust tema pädevuses: ropud sildid tänaval, haisvad marjad hoovis, küsitavad postitused Facebookis. Neljapäeval palusin tal territooriumilt lahkuda ja kauplemine lõpetada. Kahjuks ärritas see teda niipalju, et süüdistab meid nüüd absurdsetes ja alusetutes asjades,“ jätkas Palk oma kirjas.

Shvipsi omaniku sõnul kulmineerus konflikt eile hommikul hallitama läinud marjade laialilaotamises Telliskivi tänavale ning ropu sisuga tahvlite paigutamisega.

Marjaäri kõrval paiknenud Fitshopi ärijuht Ott Kiivikas rääkis Delfile, et alguses olevat suhted korralikult laabunud, kuid probleemid tekkisid siis, kui Kuus hakkas äri laiendama kokkulepitud raamidest kaugemale.

"Kuna me oleme siin kõrvuti koos, siis hakkasid tal mingid kastid tekkima meie maa peale ja nii edasi ja nii edasi. Lõpuks vaatasime, et ei saa enam autosid parkida, sest see asi läks nagu päris turuks kätte ära. See tekitas ka meie poolset pahameelt," tunnistas kulturist. "Oleme ausad, suur osa nendest marjadest oli ju riknenud kaup. Need hakkavad ju haisema palava käes."

Kiivikas käis meest ka pidevalt korrale kutsumas. „Ma käisin teda pidevalt kuulamas, sest kui teda kuulama jääd, siis on nagu pool tundi kadunud. Inimese oskus musta valgeks ja valget mustaks rääkida on hämmastav. Suhteliselt jutukas inimene - kui ma Mardiga kokku sain, ega ma väga rääkida ei saanud.“

Korrale kutsumistele järgnes aga see, et Kuusi välja pandud plakatite sisu hakkas muutuma üha ropumaks. „"Kui su käsi kirjutab sellise asja sinna plakatile, siis mul on piinlik nagu lastega mööda minna. Tal on endal muidugi õigustus ja teooria selle kohta miks ta nii tegi," nentis Kiivikas.

„Ütleme nii, et see tema haigus aktiviseerus nädala lõpus, kus ta siis tõenäoliselt ei andnudki endale enam aru, mis ta teeb siin õue peal. Ta hakkas väitma ka, et tal varastati asjad ära, mis kõik ju pärast välja tulid. Tema kassa raha, väidetavalt 10 000 eurot, olime ka meie ära varastanud,“ rääkis Kiivikas. „Arstid või psühhiaater suudaks tõenäoliselt mingi diagnoosi panna sellele, mis seal toimuma hakkas."

Delfile antud intervjuus süüdistas Mart Kuus Priitt Palki, Tormi Tamme, Ott Kiivikat, Arnolt Tokkot ja Tallinna linnaametnikke maffialikus käitumises ning mitmete asjade varguses.

„Laupäeval sulgesid nad omavoliliselt tänavad, pargiti autod, varastati minu autost kassast üle 10 000 euro raha, arvutid, telefonid, autovõtmed,“ rääkis Kuus.

„Tulles siia ei olnudki võimalik oma kaubale ligi pääseda. Nendel oli väga ükskõik sellest, mis siin toimub. Pakkusin erinevaid võimalusi läbirääkimiseks, et räägime läbi ja leiame lahendused. Sellest ei oldud huvitatud. Oldi väga konkreetsel seisukohal, et ma pean siit kaduma ja neid ei huvita. Kui ma seda ei tee, siis nad leiavad teised viisid, kuidas mind siit minema viia,“ väitis Kuus.

„Kes Arnold Tokkot teavad, siis tegemist on äärmiselt keerulise isikuga, kellega suhtlemine saab olla ainult nõndanimetatud maffia stiilis. Tekkis paratamatult konflikt ja väga lihtsal pinnal. Kuigi vaatamata sellele, et ma püüdsin neid asju lahendada mõistlikult – viisin talle 20 kilo maasikaid, viisin arbuusi, püüdsin leida lahendusi, kuid kahjuks ei olnud võimalik,“ nentis turupidaja.

Kuus selgitas, et tema teel laiali vedelevad riknevad marjad on just nende härrasmeeste tegevuse tulemus. „Nende tegevus laostas mind täielikult. Mul ei ole täna mitte midagi. Ma ei taha enam Eesti Vabariigis elada. Ma püüan selle koguse siin maha müüa, ma lähen lennujaama, ostan pileti ja lendan siit ära igaveseks,“ lubas Kuus.

„Ma ei näe selles riigis mõtet, mida valitseb juba 20 aastat kuritegelik sündikaat. Kõik Eesti Vabariigi riigikogu liikmed läbi aegade, kõik valitsuse liikmed läbi aegade, kaasaarvatud kõik jõuorganisatsioonide juhid läbi aegade – vanasti öeldi, et sellised mehed pandi seina äärde.“

Pärast seda pidas Kuus veel värvika kõnepruugiga kõne sellest, kui mäda on Eesti riik ning millised röövlid on poliitikud.