Narva maantee 55 elava 39-aastase Mati seiklused algasid laupäeval kell 23, mil ta sõitis neiuga, kellega ta telefonitsi tuttavaks sai, Tammsaare teel asuvasse "Osman Kebab" restorani sööma. Taksoga sündmuskohale jõudnud, läks sõbratar kohe autost välja, Mati jäi aga taksoarvet maksma, ütles politseiameti pressiesindaja BNS-ile.

Kui Mati restorani poole jalutas, tuli neiu talle juba teel vastu, ütles, et ta abikaasa sõbrad on restoranis ja kutsus Mati maja nurga juures seisva auto juurde (arvatavasti džiip), kuhu viimane ka järgnes.

Autost väljus aga üks meesterahvas, kes lõi kohe Matit jalaga, väänas ta käed selja taha ja lükkas auto tagaistmele kõhuli. Koos autos olnud teise mehega seoti Mati käed ja jalad kinni ning tõmmati ta pähe kootud müts. Tema taskutest võtsid röövlid ära korterivõtmed, rahakoti ja käekella. Lõpuks virutasid kurjategijad Matile mingi asjaga kuklasse, mille tulemusel kaotas mees teadvuse.

Meelemärkusele tulles leidis Mati end tundmatust garaažist. Tundmatu mees sõidutas ta sealt kuskile metsa ja lasi vabaks. Mati jooksis algul metsa, sealt mööda jalakäijate teed Paldiski maantee ringteel asuva Statoili bensiinijaama juurde, kus ta kella 4.30 paiku politsei kutsus.

Varahommikul oma korterisse jõudes avastas Mati, et sealt on varastatud väike maal, kaks kunstikataloogi, margialbum, arvutitarkvara, lambid, vaip, Philipsi teler, satelliidi- ja digitaaltuuner, 60 laserplaati, JVC videomagnetofon, CD-mängija Pioneer, Sony laser-videoplaadimängija, lap-top Canon, ekvalaiser Technics, Hewlett Pacardi printer, Whirlpooli pesumasin, 8500 krooni, Sony muusikakeskus ja sõiduato Chrysler 414 võtmed.

Mati esialgse arvamuse kohaselt sai ta ligi 400.000 krooni kahju. Kurjategijad olid püüdnud käivitada ka tema autot, kuid see ebaõnnestus turvasüsteemide tõttu.