Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles Delfile, et Keskerakond avalikustab esinumbrid jaanuaris toimuval valimiskonverentsil. “Esialgu oli selleks planeeritud jaanuari keskpaik. 6. detsembril arutab seda erakonna juhatus, millal see toimub. Avalikustamisele tuleb nii üldnimekiri kui ringkonnanimekiri,” selgitas Toobal.

Isamaa ja Res Publica Liidu esinumbrid selguvad juba 12. detsembril toimuval valimiskonverentsil. “Tehakse teatavaks kõik kandidaadid ja meie programm valimisteks,” lausus IRLi pressiesindaja Rauno Veri.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna pressiesindaja Kirsti Ruul andis mõista, et kõik valimispiirkondade esinumbrid peaks selguma jõuluajaks. “Valimiskonverents, kus kinnitatakse üldnimekiri ja valimisprogramm, toimub 16. jaanuaril.”

Roheliste peasekretär Ain Kabal ütles, et nende erakonna lõplik valimisnimekiri, kandidaadid ja programm tuleb tutvustamisele jaanuaris toimuval valimiskonverentsil.

Rahvaliidul on esinumbrite küsimus veel ebaselge. “See on otsustamata, juhatus tuleb 6. või 7. kokku ja siis tuleb sellest juttu. See on kõik, mis ma öelda oskan,” ütles erakonna pressiesindaja Andres Raid.

Reformierakond teatas eile nimed, kes kevadistel riigikogu valimistel suure tõenäosusega ringkondade esinumbritena valimisvõitlusse sööstavad.

“1. detsembrini sai sisevalimisteks kandidaate üles seada, kandidaadi esitamiseks oli nõutav 20 erakonna liikme toetusallkiri. Reformierakonna lõplik valimisnimekiri ja kandidaatide järjestus selgub sisevalimiste tulemusena. Sisevalimised algavad 6. detsembril 2010 ja lõplik kandideerijate nimekiri kinnitatakse 15. jaanuaril 2011 erakonna üldkogul,” selgitas Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk Delfile.