Tehnilise järelevalve ameti sõnul on veekeskuse ehitamine tavapärane ehitustegevus ja seal ei ole vaja tehnilise järelevalve ameti kooskõlastust, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

Atraktsioonidele kehtivad aga kindlad ehitustehnilised nõuded, et liutorud ja muud atraktsioonid oleks õige kaldega, õigete nurkadega, õigesti paigaldatud. Samuti peavad veekeskustes olema üheselt mõistetavad sildid ja juhised, samuti vetelpääste, kuid inimene ise peab oma tervist ja ohtu õigesti hindama, selgitas Kajak täna "Vikerhommikus".

Kajak lisas, et kui inimene läheb veetorust alla, siis on mõistlik mõelda enne, kas mul on südamega probleeme, kuna see on suur füüsiline koormus ning tugev stress; lisaks on oluline ujumisoskus.

Laupäeva õhtul juhtus Atlantis H20 Aquaparki veekeskuses ränk õnnetus, kui veest leiti teadvuse kaotanud 1972. aastal sündinud naine, kes viidi üliraskes seisundis Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Täna hommikuse seisuga on naine üliraskes seisundis haigla intensiivraviosakonnas.

Enne õnnetust laskus naine alla atraktsioonilt nimega lilla liutoru. "See vastab tõele, klient laskus lillast torust alla. Küsimus on täna see, kas tema terviserike oli enne, kui ta sinna alla jõudis. Seda selgitab uurimine," sõnas veepargi juhataja.

Politsei tegeleb juhtunu asjaolude selgitamisega.