LP-le antud intervjuus küsiti Kaljurannalt, et miks võttis ta endaga reisile kaasa oma kampaaniatoetaja ja sõbranna Pentus-Rosimannuse. Reis läks maksma üle 5000 euro. Sellist eetilist konflikti poleks tekkinud, kui välisminister oleks kaasa võtnud mõne teise väliskomisjoni liikme.

Kaljurand eitas seda, et Pentus-Rosimannus oleks tema sõbranna ning tunnistas seejärel, et tema ei otsusta, kes riigikogu liikmetest kaasa sõidab. See olevat väliskomisjoni otsus. Küll aga meenus välisministrile siiski järgmisel hommikul peale intervjuud, et ikkagi tema esitas väliskomisjoni juhile Sven Mikserile isiklikult avalduse Pentus-Rosimannus kaasa võtta.

"Tegin väliskomisjoni esimehele Sven Mikserile ettepaneku lülitada delegatsiooni koosseisu Keit Pentus-Rosimannus, kes on väliskomisjonis ainuke Eesti-Austraalia sõprusgrupi liige. Sven Mikser toetas minu ettepanekut."

"Välisministrina pidasin väga oluliseks, et delegatsioonis oleks ka vähemalt üks Riigikogu väliskomisjoni liige, sest Austraalia ministrid on samaaegselt ka parlamentide liikmed ning programmis olid kohtumised parlamendi liikmetega, sealhulgas väliskomisjoni liikmetega," ütles Kaljurand selgituseks.