Põhja politseiprefektuuri kesklinna politseiosakonna noorsoopolitsei korraldab noortele suunatud projekti: “Suitsu on? Pole suitsumees!”.

Kampaania käigus püüavad politseinikud tõmmata noorte tähelepanu suitsetamise ebapopulaarsusele ja sellest loobumise raskusele, teatas Delfile prefektuuri pressiesindaja.

Kesklinna korrakaitsepolitsei ülemkomissari Aare Ehandi sõnul on politsei siiani üritanud alaealiste suitsetamisprobleemi lahendada trahvide kirjutamise ja vanemate informeerimisega. “Mõni noor on sellest ka õppust võtnud, aga samas on ka neid, kes ikka ja jälle suitsetamise eest vastutusele võetakse ja keda trahvid ei heiduta,” märkis Ehandi.

Noorsoopolitseinikud viisid maikuus kolme kesklinna kooli seas läbi uuringu, et selgitada noorte endi suhtumist suitsetamisse.

Tulemustest selgus, et suitsetamine pole juba ammu pop. “Koolinoored kirjutasid, et suitsetatakse kas harjumusest või siis sellest, et vahetunni ajal pole muud midagi teha,” tõi ülemkomissar näite.

Koostöös Tervise Arengu Instituudiga püütakse noortele selgitada suitsetamise mõju tervisele, lisaks korraldatakse suitsetamise vastaste plakatite konkurss ning tugevdatakse politseipoolset kontrolli koolide ümber.

Suitsetamisega vahelejääjatele antakse võimalus oma tegu selgitada kirjutades teemakohase kirjandi.

Parematele kirjutajatele antakse ka auhind.