Loomakaitse päev kuulutati esmakordselt välja Itaalias Firenzes loomakaitsekonverentsil aastal 1931. Antud kuupäev valiti tähistama loomakaitsepäeva, et mälestada kõigi elusolendite pühakut Assisi Franciscust, kes suri 4. oktoobril 1226 aastal.

Keskkonnaametit kureeriva abilinnapea Deniss Boroditši sõnul võiksid tallinlased loomakaitse päeval hoiupaigast läbi astuda. „Inimesega koos jalutamine on puuris peetavale loomale kena vaheldus,” ütles Boroditš.

Ühtlasi tuletame meelde, et kiipimine ning registrisse kandmine, on kõikidele koertele kohustuslik ja Loomade Hoiupaigas on see protseduur kõige soodsam.ning maksab ainult kiibi hinna, mis on 200 krooni,” lisas Boroditsˇ. „Visiidi tasu ja registrisse kandmise maksab linn.” Tallinna koerte keskregistris on 1. oktoobri 2007 seisuga 6669 looma.

Tallinna linna finantseeritav ametlik hulkuvate ja hüljatud loomade hoiupaik avati 29.septembril 2005. aastal, mil spetsiaalselt selleks otstarbeks ehitatud majja toodi esimesed tänavaloomad.

Erinevalt 2005. aastal suletud Laagri Koerte Varjupaigast vastab aadressil Viljandi mnt 24d asuv MTÜ Loomade Hoiupaik kõigile loomade hoidmise ja ravimisega seotud nõuetele.

Teateid kadunud või leitud loomadest, avalikes kohtades hulkuvatest koertest-kassidest ja koerte, kasside või lindude korjuste koristamise tellimusi saab jätta hoiupaiga ööpäevaringsele infotelefonile 6217746. Tööpäeviti kella 10.00-18.00 saab informatsiooni ka telefonil 53 49 045.